2013. augusztus 18., vasárnap

Kedvenc nyári programjaim

Így nyár vége felé összegyűlt pár olyan program, ami kedvenc lett, úgyhogy ha nem tudjátok mit csináljatok a nyár utolsó két hetében, itt van néhány ötlet!
Sokan szokták mondani, hogy a nyári szünet végére már az a baj, hogy ez a 2,5 szabad hónap kezd unalmassá válni, nem lehet már sok mindent csinálni. Szerintem bármikor lehet valami olyan tevékenységet találni ami érdekes, akár egyedül vagyunk, akár barátokkal, lássuk a tippjeimet!


1. Sátrazás barátokkal
A nyárban az a legjobb, hogy meleg van és éjjel sem kell megfagyni, ezért az éjszakákat akár sátorban is lehet tölteni. Ennél már csak az az extrémebb, amikor simán csak egy napágyon alszotok a kertben - megcsináltam húgommal, hát, izgalmas volt. De visszatérve a sátorhoz, jókat lehet itt szórakozni, beszélgetni, egy laptoppal filmezni (egy kis horror becsúszhat a hangulathoz), éjszaka kimászkálni. A legjobb, ha minél többen vagytok, és van esetleg egy zseblámpátok is. Ha szabad  tüzet gyújtani ahol vagytok, ne hagyjátok ki a mályvacukor sütögetést.


2. Grillezős este
Ez is egy nagyon jó közös program akár családdal, akár barátokkal. Jó kis kerti partikat lehet csapni azokon az estéken, amikor már nincs nagy forróság, augusztus vége tökéletes erre. A finom grillezett ételek mellé csinálhattok egy kis epres limonádét, könnyed nyári sütiket és friss salátát, a hangulat ezek után már csak a társaságon múlik. 


3. Ottalvós buli
Ez szintén olyan, mint a sátrazás, bár azért bent a házban teljesen más dolgokat lehet csinálni. Mi többször is csináltunk a barátnőimmel pizsipartikat, ilyenkor ledobunk pár matracot és párnát a földre, megnézünk egy rakat filmet, közben nasizunk, este sétálunk, beszélgetünk... nincs olyan, hogy bárki is unatkozna, esetleg korán lefeküdne. 


4. Fürdés
Nagyon alap dolog nyáron, csak szerencsésnek kell lenni, hogy legyen egy strand vagy vízpart a közelben. De szerintem annál nincs is jobb, ha van egy medence a kertben, mert bármikor ki lehet menni, egyedül is, a strand viszont akkor jó, ha többen vagytok. Csak egy törülköző, naptej, napszemüveg, a kedvenc újságod és egy finom fagyi kell.


5. Készíts otthon fagyit!
Nagyon meleg van, de üres a fagyasztó? Vegyél elő különféle nyári gyümölcsöket, egy kis gyümölcslevet, a gyümölcsöket vágd kis kockákra, rakd jégkrémkészítő formákba, az üres helyek kitöltésére pedig öntsd le mindezt gyümölcslével, és máris mehet a fagyasztóba. Amellett, hogy nagyon finom és hűsítő a forró nyári napokon, egészséges is és bármikor el tudod készíteni. Ki próbálja ki?


6. Biciklizés
Szerintem egy is egy aranyos program lehet, páran biciklire pattantok és elindultok egy hangulatos erdei ösvényen, vagy a közeli parkba, ha városban laktok. Én sokszor észreveszem ilyenkor, hogy milyen szép is a lakhelyem és a környezet, egy teljesen másik nézőpontból lehet látni és átélni a dolgokat. 


7. Shopping!
A klasszikus, ez egyik évszakban sem maradhat el. Nyáron azért is jók a bevásárlóközpontok, mert bent hűvös van. Nem feltétlenül kell vásárolni, a nézelődés is egy jó dolog, főleg ha a másik oldaladon ott áll a barátnőd, jókat lehet közben beszélgetni és kinézni az őszi kollekciókból áhított ruhadarabokat. 

8. Vedd elő a kedvenc könyveidet! 
Iskola mellett sokszor nehéz általam választott könyvet olvasni, akkor inkább a kötelezőkön van a hangsúly, a szünetekben viszont előkerülnek a kedvenc regényeim, ilyenkor általában újra elolvasom a Harry Potter összes részét, idén pedig az Éhezők Viadalát is. Itt a példa, hogy egyedül sem lehet unatkozni. 


Nagyjából ennyi jutott most eszembe, de rengeteg olyan dolog van, amivel eltölthetjük a szabadidőnket, úgyhogy senki ne unatkozzon nyáron, nem arra van! Nektek mi a kedvenc programotok ilyenkor? :)

3 megjegyzés:

 1. Nekem a fürdés, shopping, séta, olvasás, fagyizás a kedvenceim. Én is most kezdtem el újra (sokadszorra) kiolvasni a Harry Pottert :). Meg ilyenkor augusztusban ugye, sok hullócsillagot is el lehet kapni. Ez is egy jó program. A szabadban még soha nem aludtam, így nem is sátraztam, de szívesen kipróbálnám.

  VálaszTörlés
 2. Isteniek a nyári grillparty-k, ha pedig mindenki elköltötte a zsebpénzét fesztiválozásra/nyári leárazásokra, akkor azt hozza magával mindenki, ami otthon a kamrában elfekvő (pl. mikrós popcorn, fél zacskó vajas keksz, stb.) cucc. Ezeket összedobva isteni svédasztalt lehet rittyentei, nulla munkából. Maradékfelhasználási projekt kész :D
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 3. Kipróbáltam a jégkrémet, felkockáztam egy negyed banánt, majd egy gyümölcsös multivitaminnal (amiben banán is volt) felöntöttem, és nagyon ízlett! Még jó hogy van itthon jégkrémkészítő forma, köszi az ötletet! :)

  VálaszTörlés